DANCE CENTER NL

De website voor lessen in Ballet, Dans en Theater
"MAAR DAN NET EVEN MEER"

LES AANBOD

Hieronder vind je een beschrijving van de dansstijlen die te volgen zijn bij Dance Center NL. Kijk bij het lesrooster voor de aangeboden stijlen en locaties bij jou in de buurt. Op aanvraag verzorgt Dance Center NL ook workshops. Voor vragen of een offerte kan je contact opnemen middels het contactformulier op deze site, bellen naar 06-15555014 of stuur een email .

KLASSIEK BALLET

KLASSIEK BALLET

MET:

SPITZENTECHNIEK - VANAF 11 JAAR

REPERTOIRE - UIT BESTAANDE BALLETTEN

PAS DE DEUX - PARNERING EN LIFTEN

 

voor kinderen en volwassenen

Vanaf 8 jaar

De lessen zijn zorgvuldig opgebouwd en aangepast aan de motorische vaardigheden en belevingswereld van het kind. De ballettechniek wordt stapsgewijs aangeleerd; zo precies en correct mogelijk. Er wordt steeds voortgeborduurd op het geleerde om een degelijke basis op te bouwen. Dat is evenzeer van belang voor leerlingen die verder gaan in het dansvak als voor amateurleerlingen ter voorkoming van blessures of het aanleren van verkeerde motorische vaardigheden. Ballettechniek is de basis van alle danstechnieken en kan een levenslang effect hebben op een goede lichaamshouding en motorische vaardigheden.

De lessen zijn opgebouwd uit oefeningen op de grond, aan de barre, voor de spiegel en door de zaal. Zeker bij de jongere leerlingen werken we ook met improvisatieopdrachten.

Dansplezier en discipline gaan hand in hand in onze lessen.

De lessen worden gegeven volgens een door Reinbert Martijn ontwikkeld leerplan. Er wordt gebruik gemaakt van elementen uit de Vaganova techniek en de Cecchetti balletmethode. Dit laatste is een programma dat de artistieke en technische aspecten van ballet combineert met de ontwikkelingspsychologie van het kind.

 

*** wil je meer ***

Reinbert geeft ook masterclasses en "Advanced" balletlessen. ook in combinatie met repertoire. dus wil je echt de varaties leren uit klassieke bestaande balletten!!! VRAAG ER NAAR, HEEL VEEL IS MOGELIJK.

 

Vanaf 15 +

Mensen die vroeger of meer recent balletles hebben gevolgd weten hoe fijn het is om aan ballet te doen. Voor hen bestaat er de mogelijkheid tot het volgen van een balletles waarin de ballettechniek verder wordt verdiept en ontwikkeld. Er is aandacht voor een juiste houding en spiergebruik, maar zeker ook voor het dansgevoel. Plezier en het aanleren van een zo groot mogelijk dansrepertoire voeren in deze lessen de boventoon.

Er zijn twee verschillende niveaus, afhankelijk van het aantal jaren danservaring. Er is de mogelijkheid tot het volgen van spitzenlessen. Hier is een flinke dosis balletervaring voor vereist.

* NIEUW* ook vanaf 25 jaar beginners en gevorderd. 

Voor het volgen van de balletlessen is gespecialiseerde kleding nodig, doe dit in overleg met Reinbert. Dit zal niet gelden voor het doen van de proefles. Dance Center NL werkt samen met Flevo Dance Wear voor de aanschaf van kleding, schoenen en spitzen.

MODERN & LYRICAL JAZZ

Souplesse opbouwen en muzikaal het lichaam laten dansen met gevoel en emotie

MODERN & LYRICAL JAZZ

Modern - klassiek

 

Vanuit een opbouw met warm-up naar oefeningen, daarna werken aan choreografie op muziek in de stijl die bij jou past.

Ook in deze lessen gaan dansplezier en het aanleren van goede danstechniek hand in hand .

 

Ook de combinatie modern-klassiek is zeker aan te raden vanaf 7 jaar.

 

TAPdans & SWING

Tapdans & Swing is een combinatie van Tapdansen zoals Fred Astair, Ginger Rogers, Gregeory Hines en de nieuwe sensatie “syncopated Ladys” maar ook de dansen uit de jaren 20 van de vorige eeuw tot en met de disco.

(tapschoenen vereist / te huur)

TAPdans & SWING

Spectaculaire korte dansen uit een bepaalde periode

tussen 1920 tot nu.

Musical Song, Tap & Dance

Zing, dans en speel mee met één van

de beroemde musicals

Musical Song, Tap & Dance


Anastasia, Mama Mia en The Lion King, Chicago en nog veel meer, zijn bekende musicals die je misschien wel gezien hebt. Wat nou het leukste is, je kan ze zelf doen door je op te geven en ze aan te leren. Laat je gaan in de wereld van musical. Lessen worden opgebouwd met de volgende onderdelen:

Zang warm-up en instuderen liederen

Dans warm-up en instuderen dansroutine

Tap warm-up en instuderen taproutine

En dan de onderdelen samenvoegen tot een Musical, song, tap of dansnummer(tapschoenen vereist / te huur)

BURLESQUE

Burlesque is een showstijl waarbij alles draait om de kunst van het verleiden.

Een dansvorm met theatrale, sexy, stijlvolle en komische acts

BURLESQUE